Durf jij het aan om samen met ons te werken aan het spraakmakende, controversiële, eigenzinnige verhaal van Spring Awakening? Deze prachtige musicalproductie vertelt over taboes als; seksuele- en mentale mishandeling, abortus, zelfmoord en homoseksualiteit onder jongeren, tegen een achtergrond waarin spreken over dit soort onderwerpen niet mogelijk was.

Samen met ons de diepte in

Wij zoeken jongeren en volwassenen die bereid zijn om de boodschap rondom deze onderwerpen over te brengen op het publiek. Het stuk heeft wel degelijk ruimte voor een lach en de muziek is geweldig. Gezien de aard van het verhaal zijn er een aantal hoofdrollen waarvoor je 18+ moet zijn (zie rolbeschrijvingen).

Jouw Artistiek Team

Met jouw vaste Artistiek Team ga jij dit avontuur aan. En het zijn niet de minste coaches die jou gaan begeleiden. Iris Portier heeft inmiddels 36 jaar ervaring op het gebied van podiumkunsten en Iris Performing Arts produceert en regisseert al 10 jaar musicalproducties. Ook is zij medeoprichtster van Stichting IPA Producties. Jeroen Sigtermans is onlangs afgestudeerd aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten (Muziektheater) en heeft zelf als Otto in de Cast gespeeld van Spring Awakening, waarmee ze toentertijd maar liefst vier AMA's (Amateur Musical Awards) hebben binnen gehaald. Mathieu Smit is al jaren onze vaste Muzikaal Leider en bezit een schat aan kennis en ervaring. Hij is koordirigent en pianist en heeft naast zijn eigen koren o.a. gewerkt bij het Hofpleintheater in Rotterdam.

Het verhaal

Spring Awakening speelt zich af aan het einde van de 19e eeuw in Duitsland. Het is een eigenzinnige musical over de behoefte van tieners om zichzelf te ontdekken in een tijd waarin de wil en wet van ouders, leraren en geloof boven alles stond en seksualiteit iets was waarover niet gesproken werd. Een musical met hedendaagse pop-rockmuziek, dat in geweldig contrast staat met het verhaal van toen. Spring Awakening is gebaseerd op het toneelstuk Frühlings Erwachen van Frank Wedekind uit 1891.
 

Inschrijven audities


Stap 1. Meld je aan via de button 'Ja, ik wil auditeren'
Stap 2. Maak het bedrag over via de link of doe het handmatig
Stap 3. Na ontvangst van je inschrijfformulier en het bedrag, ontvang je gedetailleerde informatie over de auditiedag(en), zoals de tekst voor je monoloog en in welk tijdblok je bent ingedeeld voor je solo
Stap 4. Zet het in je agenda


Ja, ik wil auditeren
 

Vragen?

Mail naar: info@ipaproducties.nl