EXTRA AUDITIES Door de noodgedwongen uitstel van alle theaterproducties is de rol van Hansschen vrijgekomen én hebben we plek in het ensemble voor één meisje. Meer informatie.

Met trots presenteren wij de cast van Spring Awakening

Deze 20 mensen durven het aan om samen met ons te werken aan het spraakmakende, controversiële, eigenzinnige verhaal van Spring Awakening. Ze hebben allemaal een pittige auditie doorstaan en we beloven dat we met hen deze prachtige productie mooi en met respect gaan neerzetten. Deze prachtige musicalproductie vertelt over taboes als; seksuele- en mentale mishandeling, abortus, zelfmoord en homoseksualiteit onder jongeren, tegen een achtergrond waarin spreken over dit soort onderwerpen niet mogelijk was.

De uitgebreide rolverdeling, met indeling van onze dubbele cast, staat op deze pagina weergegeven.

Voorstellingsdata

4, 5 en 6 februari 2022
De Thuishaven

Het Artistiek Team

Zij gaan met hun Artistiek Team het avontuur aan. En het zijn niet de minste coaches die hen gaan begeleiden. Iris Portier heeft inmiddels 36 jaar ervaring op het gebied van podiumkunsten en Iris Performing Arts produceert en regisseert al 10 jaar musicalproducties. Ook is zij medeoprichtster van Stichting IPA Producties. Jeroen Sigtermans is onlangs afgestudeerd aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten (Muziektheater) en heeft zelf als Otto in de Cast gespeeld van Spring Awakening, waarmee ze toentertijd maar liefst vier AMA's (Amateur Musical Awards) hebben binnen gehaald. Mathieu Smit is al jaren onze vaste Muzikaal Leider en bezit een schat aan kennis en ervaring. Hij is koordirigent en pianist en heeft naast zijn eigen koren o.a. gewerkt bij het Hofpleintheater in Rotterdam.

Het Productieteam

Ymre Gerding, Suzanne Schoonewille en Maaike Bremer mogen alledrie hun organisatietalent in gaan zetten. Zo hebben zij de audities succesvol begeleidt. Deze trend zetten ze door tijdens het repetitieproces en de voorstellingen.

Stichting IPA Producties

Alle musicalproducties van Iris Performing Arts worden geproduceerd door Stichting IPA Producties.

Het verhaal

Spring Awakening speelt zich af aan het einde van de 19e eeuw in Duitsland. Het is een eigenzinnige musical over de behoefte van tieners om zichzelf te ontdekken in een tijd waarin de wil en wet van ouders, leraren en geloof boven alles stond en seksualiteit iets was waarover niet gesproken werd. Een musical met hedendaagse pop-rockmuziek, dat in geweldig contrast staat met het verhaal van toen. Spring Awakening is gebaseerd op het toneelstuk Frühlings Erwachen van Frank Wedekind uit 1891.