Wil je meer leren over zang, dans en spel?
Binnenkort start er een nieuwe Cursus Musical / Muziektheater.
Je leert in groepsverband, maar er wordt ook gewerkt aan solozang.

 

Voor wie is het geschikt?

Het is uitermate geschikt voor de beginnende musicalster, maar ook als je half gevorderd of zelfs gevorderd bent, kan je jezelf tijdens deze cursus verder verbeteren en ontwikkelen. Er is ruimte om in te spelen op de behoeften vanuit de groep. Dus je kunt aangeven waar je aan wilt werken. We sluiten de 12 weken af met een einduitvoering.

 


*  je wil (beter) leren zingen en acteren * je kan dat eigenlijk al, maar je wil werken aan je solozang en hoe het is om een (grote) rol te acteren  * je wil leren hoe je zingen, acteren en dansen kan combineren * je wil over je podiumangst heen * je wilt gewoon een leuke tijd hebben. Dan is deze cursus Musical / Muziektheater echt iets voor jou!

 

Het is laagdrempelig maar wel uitdagend

Dit is voor iedereen die het gewoon hartstikke leuk lijkt om te zingen, dansen en acteren.
Na drie maanden is er een einduitvoering. Iedereen die wil krijgt een solo spel en/of zang.

Ik heb teksten en liedjes uit Legally Blonde, Hairspray, Footloose, Chicago, Saturday night Fever, Grand Hotel, Girls Night, Petticoat en Cabaret klaarliggen. Maar je mag zelf ook nummers inbrengen. Bovendien is muziektheater en daarom niet specifiek gebonden aan musical. Een pop-nummer of lekker rocken? Natuurlijk kan dat!

We gaan vooral heel veel werken aan zangtechniek, interpretatie, performance, fysieke houding, basis dans, acteren en improvisatie.

De einduitvoering kan gaan bestaan uit losse sketches met tussendoor liedjes. Het kan ook zijn dat jullie ervoor kiezen dat we een korte 1 akte maken waarin iedereen tot zijn recht komt. Het kan ook zijn dat we heel korte blokjes uit een aantal musicals kiezen. Jullie hebben zelf heel veel inbreng in de vorm. Zelfs de naam van de groep en de einduitvoering mogen jullie zelf gaan bedenken. Hoe leuk is dat?!

Tijdens de eerste cursus hebben ze zichzelf “StarTup” genoemd en hebben ze zeer succesvol The Big Audition neergezet. En tijdens de tweede cursus noemen ze zichzelf “Sweet17” en gaan ze op 26 januari 2019 ‘The Album of Life”neerzetten. Het beloofd een mooie uitvoering te worden!

Uiteraard zorg ik ervoor dat jullie goed voorbereid zijn, alles één geheel wordt en jullie een mooie prestatie kunnen gaan neerzetten.

Mijn reden om deze groep te starten is: na de audities van de musicalproducties die ik produceer, merk ik dat we zoveel mensen moeten afwijzen. Dat is echt heel jammer, want daar zitten vaak mensen met potentie tussen. Of er zijn mensen die in het ensemble worden aangenomen, maar eigenlijk liever een grotere rol wilden. Ook zijn er mensen die het gewoon leuk vinden om lekker bezig te zijn met zingen, acteren en een beetje dansen, maar niet in een grote productie willen meedoen. Om deze groep mensen tegemoet te komen is er nu deze cursus  van drie maanden. Het is dus een prima cursus als opstap naar een grotere musicalproductie toe. Maar het is natuurlijk vooral samen groeien en veel plezier hebben!

Leeftijd: 16 jaar en ouder (geen maximum leeftijd)

Waar: ’t Palet, Knipmolenweg 2, Gouda

Wanneer:
zaterdagen 16 februari, 23 februari, 2 maart, 9 maart, 16 maart, 31 maart (zondag), 6 april, 13 april, 20 april, 4 mei, 25 mei, einduitvoering 26 mei 2019 (zondag)

Tijd: 10:00 uur – 13:00 uur
De einduitvoering is van 10:00 uur tot 17:00 uur.

Kosten: 195 euro

Inschrijven: info@irisperformingarts.nl
Onder vermelding van: CURSUS MUSICAL